Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego i Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum. Dyplom magistra dietetyki klinicznej na UJ CM z wyróżnieniem rektora uzyskała w 2022 roku. Aktualnie w trakcie specjalizacji z Psychodietetyki na Gdańskiej uczelni WSB Merito. Laureatka stypendium rektorskiego oraz zdobywczyni drugiego miejsca ogólnopolskiej olimpiady dietetycznej “Nutriada”. Regularnie pogłębia wiedzę uczestnicząc w konferencjach i szkoleniach zawodowych.
Doświadczenie zdobywała podczas licznych praktyk w prywatnych gabinetach dietetyków klinicznych, oddziałach szpitali akademickich i już w trakcie studiów podczas pracy w poradni dietetycznej.
Specjalizuje się w dietoterapii zaburzeń hormonalnych u kobiet, chorobach żołądka i jelit, dysbiozy jelitowej, cukrzycy, insulinooporności, budowaniu odporności poprzez żywienie i szukaniu przyczyn problemów zdrowotnych.
W pracy z Pacjentami cechuje się indywidualną, ciepłą i holistyczną opieką każdego przypadku pacjenta.